Waar moet je op letten als tuinmeubelen koopt!

Tuinmeubelen heb je in alle soorten en maten. Maar waar moet je nu als consument op letten? Wij hebben een aantal van deze punten voor je op een rijtje gezet. Er zijn veel aandachtspunten die een rol spelen bij het kiezen van het juiste tuinmeubel. Vaak wordt niet gedacht aan de praktische kant van het meubel maar is er slechts aandacht voor de esthetische. Natuurlijk is dit het vertrekpunt maar heb je je ooit afgevraagd of het tuinmeubel wel geschikt is voor zijn primaire functie, het klimaat, onderhoudsvrij of niet. Allemaal vragen die van belang zijn bij het kopen van een tuinmeubel.
Behalve de uitstraling van je tuinmeubelen is het belangrijk te kiezen voor een materiaal dat duurzaam en weerbestendig is, zodat je loungeset zonder problemen buiten in de zon en regen kan blijven staan. Daarnaast dien je ook te bedenken of je de set in de winter naar binnen wilt halen of buiten wilt laten staan. Gelukkig zijn tegenwoordig de meeste tuinmeubelen geschikt voor vier seizoenen en kunnen ze gewoon buiten blijven staan. Als je binnen geen ruimte hebt om de loungeset op te bergen, dan kun je vrijwel alle sets buiten laten staan, omdat ze gemaakt zijn voor buitengebruik. Dus of het nu een houten, metalen of kunststof loungeset betreft, ze zijn bedoeld voor gebruik in de buitenlucht. Maar voor het behoud van bijvoorbeeld je loungeset is het af dekken met een bijpassende beschermhoes een pré. Het tuinmeubel is zo bescherm tegen vuil en vocht.
Afmetingen
Uiteraard ook niet onbelangrijk bij de keuze van een loungeset of dinertafel, het formaat. Je wilt natuurlijk wel tuinmeubelen die in jouw tuin of op jouw terras passen en waarbij er nog voldoende ruimte rondom de set is. Houd dan ook rekening met de afmetingen van je tuinterras, zodat je weet of het wel of niet gaat passen. Je kunt bovendien kiezen tussen een vaste opstelling en losse elementen. Met een vaste opstelling ben je afhankelijk van de totale afmetingen van de loungeset. Bij losse elementen kun je zelf variëren met de opstelling van bijvoorbeeld je loungemeubelen, waardoor je de set op verschillende manieren kunt neerzetten, afhankelijk van de voor jouw beschikbare ruimte.

Functionaliteit
Bedenk vooraf goed welk product je nodig hebt en of dit bij je past. Daarbij kan het bijvoorbeeld raadzaam zijn om te kijken uit welke (gezin) samenstelling het huishouden bestaat. Ben je opzoek naar een loungeset dan kun je bijvoorbeeld letten op de zithoogte van het tuinmeubel. Voor kinderen is een laag tot gemiddelde zithoogte fijn maar voor ouderen is wellicht een hogere zithoogte gewenst.

Materiaalsoort
Zoals je in onze collectie van Callisto Outdoor kan zien is er een grote keuze aan materialen waarvan tuinmeubelen gemaakt kunnen zijn, neem bijvoorbeeld: teakhout, rope, kunststof aluminum, R.V.S. etc. Niet alleen de duurzaamheid van de materialen is belangrijk maar kies ook voor een materiaal wat bij jou en je terras past. Kleur en materiaalkeuze versterkt de overal look van je tuin.
Klantenservice
Catalogus